Thai kylling med hvitløk og pepper
Dette er lettvint middag og veldig god. Proppfull av hvitløk – derav navnet. Tar bare 15 min å lage.
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.
Når det gjelder grønnsakene, kan du ta i den mengden du ønsker å spise. Jeg har tatt utgangspunkt i 1/4 gulrot og lagt til samme mengde av de andre grønnsakene. Ønsker du å bruke andre grønnsaker, går det også an.
Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.
1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min
Ingredienser:
- 2 ss hvitløk
- 200 g kylling
- 1/4 gulrot
- 1 tomat
- 1/4 liten løk
- 0,5 ts svart pepper
- 1 ss østerssaus
- 0,5 ts soyasaus
- 0,5 ts svart soyasaus
- 0,5 ts brunt sukker
Slik gjør du:
- Grovhakk hvitløken.
- Skrell og del opp gulroten.
- Del opp de andre grønnsakene i små biter.
- Skjær kyllingen i tynne skiver og ca 2×3 cm store.
- Stek hvitløken 1 min i rikelig med olje.
- Tilsett kyllingen og stek til ferdig.
- Tilsett grønnsakene, salt og pepper.
- Tilsett soyasausene og brunt sukker og rør godt i 30 sek.
Serveres med kokt ris og salat. Her kan du også bruke red curry flakes.
ENJOY!!