Thai kylling i currysaus

Thai kylling i currysaus1 personTid: ca 20 min

Disse rettene med thai er så enkle å lage at de fort blir en favoritt bare på grunn av det. I tillegg har du smaken… mmm.

Du kan fint bytte ut kylling med biff eller scampi.

Retten Thai kylling i currysaus og alle de andre Thairettene her på siden, har jeg lært fra en dame på øya Koh Samui i Thaliand. Vi har feriert på stranden Lamai de siste 18 årene. Hun lot meg få være med og lage alle de rettene jeg ønsket å lære. Det viste seg at hun ikke bare var kokken på hotellet, men også eide hotellet sammen med sin mann.

Når du har 15 min forberedelse og det bare tar 5 min å koke den, sier det seg selv at dette er hurtigmat på høyt nivå.

Vil du ha inspirasjon til andre Thairetter, kan du  klikke her.

Sett på risen når du begynner med å kytte opp grønnsaker og alt er ferdig samtidig.

Dette trenger du:

  • 2ss olje
  • 1/4-½ ts thaicurry eller annen type curry (rød, grønn, gul)
  • 1 kyllingfilet, i tynne strimler
  • 1dl kokosmelk
  • 0,5ts salt
  • 0,5ts sukker
  • 1ss vann
  • 0,25 løk i stimler, båter /evnt 1 sjarlottløk

Diverse grønnsaker:

  • 5 minimais i skrå skiver
  • 1 gulrot i halve, skrå skiver
  • 5 aspargesbønner, delt i 3
  • 1 blomst blomkål, skivet
  • 1 sjarlottløk, strimlet

Slik gjør du:

Start med å koke rise. Mens risen koker, lager du resten:

  1. Skjær kyllingen i tynne skiver, maks 0,5cm tykke
  2. Del opp grønnsakene og sett til side.
  3. Varm olje i en panne på medium varme. Ha i thai curry og rør rundt. Ha i kyllingen og la den bli gjennomstekt (ca 2 min)
  4. Tilsett kokosmelken, salt og sukker og rør rundt. Tilsett til slutt grønnsakene og kok i 1 minutt.

Serveres med kokt ris.

Add Comment