Thai Nudelsuppe med kylling

Thai nudelsuppe med kylling

Hver gang vi er i Thailand, er dette en fast lunsj. Den er lett og veldig god. Vil du ha mere futt, krydrer du bare med ekstra tørket chili før du spiser den.
Ønsker du reker eller svin i stedet for kylling, bytter du bare ut kyllingen.

Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve suppen.

1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min

Risnudler: 1 l vann, samt 1 bunt risnudler

Kok opp vannet. Tilsett nudlene. La koke 1 min. Renn av i en sil og legg i bunnen av suppe tallerkenen du skal bruke.

Kyllingkraft: kok opp 0,5l vann og tilsett kyllingbuljong.  Bruk halvparten buljong av det som står på pakken.

Ingredienser:

  • 2 Hvitløksfedd.
  • 0,5l kyllingkraft
  • 1 ss brunt sukker
  • 200g kyllingfilet
  • 0,5 gulrot
  • Kål (like mye i volum)
  • Bønnespirer (like mye i volum)
  • 1/2 ss søt soyasaus
  • 1/2 ss vanlig soyasaus
  • 1 vårløk
  • 2 ss koriander
  • Crispy hvitløk
  • 1/2 ts svart pepper

Slik gjør du:

  1. Kok nudlene.
  2. Lag kyllingkraft.
  3. Grovhakk hvitløken og stek den i rikelig olje til den blir crispy.
  4. Ta hvitløken opp med en sil og legg på et kjøkkenpapir for å renne av seg. Sett til siden.
  5. Skrell og riv gulroten.
  6. Finsnitt kålen.
  7. Del kyllingbrystet i 0,5 cm strimler. Bitene skal være ca 2×3 cm store.
  8. Finhakk vårløk og koriander.
  9.  Kok opp kyllingkraft og brunt sukker i en kjele.
  10. Tilsett kyllingen og kok til den er gjennomkokt. Tar ca 1-2 min.
  11. Tilsett soyasausene.
  12. Tilsett grønnsakene. og kok ikke mer enn 1/2 min.
  13. Da er suppen ferdig. Hell den over nudlene i bollen.
  14. Pynt på toppen med koriander, vårløk, crispy hvitløk og svart pepper.

Her bruker man også red chili flakes.

ENJOY!!

Add Comment