1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min
Har du kokt for mye ris til middagen? Sett den i kjøleskapet og lag denne kjempegode thairetten i morgen 🙂
Ønsker du reker eller biff, erstatter du dette med kyllingen.
Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.
Dette er ikke en sterk rett, men man pleier å ha på tørket chili og/eller chili i fiskesaus når man skal spise. Da bestemmer man selv hvor spicy man vil ha den.
Alternativet er å tilsette litt chili under steking.
Dette trenger du:
- 1-2 hvitløksfedd, finhakkes
- 1 egg
- 1 kopp ris
- 100g kyllingfilet, deles opp
- 0,5 gulrot, deles opp
- 1/2 tomat, deles opp
- 1/4 løk, deles opp
- 1/2 ss soyasaus
- 1/2 ss søt soyasaus
- 1/4 lime, til servering
Slik gjør du:
- Del hvitløk i biter.
- Del gulrot, tomat og løk i terninger.
- Del kyllingbrystet i 0,5 cm strimler. Bitene skal være ca 2×3 cm store.
- Ta litt olje i pannen og tilsett hvitløken. Stek i 30 sek.
- Tilsett egget og rør godt rundt.
- Tilsett risen og rør godt rundt.
- Tilsett kyllingen og stek til den er gjennomstekt. (trenger ikke nødvendigvis stekeskorpe)
- Tilsett grønnsakene og stek i 1 min.
- Tilsett soyasausene og stek i 30 sek.
- Press alt i en rund bolle og snu over i en tallerken.
Serveres med salat og en liten lime som du presser over risen.
Hvis ønskelig, kan du steke et speilegg å ha på toppen av risen. Det er veldig godt.
Om ønskelig krydrer du med litt chili flakes.
Enjoy!

Chili flakes