Thai stekt ris med kylling og grønnsaker

Thai stekt ris med grønnsaker og kylling

1 person Forberedelse: 10 min Koketid: 5 min

Har du kokt for mye ris til middagen? Sett den i kjøleskapet og lag denne kjempegode thairetten i morgen 🙂
Ønsker du reker eller biff, erstatter du dette med kyllingen.

Det er viktig at alt er klart før du begynner å lage selve retten.

Dette er ikke en sterk rett, men man pleier å ha på tørket chili og/eller chili i fiskesaus når man skal spise. Da bestemmer man selv hvor spicy man vil ha den.

Alternativet er å tilsette litt chili under steking.

Dette trenger du:

  • 1-2 hvitløksfedd, finhakkes
  • 1 egg
  • 1 kopp ris
  • 100g kyllingfilet, deles opp
  • 0,5 gulrot, deles opp
  • 1/2 tomat, deles opp
  • 1/4 løk, deles opp
  • 1/2 ss soyasaus
  • 1/2 ss søt soyasaus
  • 1/4 lime, til servering

Slik gjør du:

  1. Del hvitløk i biter.
  2. Del gulrot, tomat og løk i terninger.
  3. Del kyllingbrystet i 0,5 cm strimler. Bitene skal være ca 2×3 cm store.
  4. Ta litt olje i pannen og  tilsett hvitløken. Stek i 30 sek.
  5. Tilsett egget og rør godt rundt.Thai stekt ris med grønnsaker og kylling
  6. Tilsett risen og rør godt rundt.
  7. Tilsett kyllingen og stek til den er gjennomstekt. (trenger ikke nødvendigvis stekeskorpe)
  8. Tilsett grønnsakene og stek i 1 min.
  9. Tilsett soyasausene og stek i 30 sek.
  10. Press alt i en rund bolle og snu over i en tallerken.

Serveres med salat og en liten lime som du presser over risen.

Hvis ønskelig, kan du steke et speilegg å ha på toppen av risen. Det er veldig godt.

Om ønskelig krydrer du med litt chili flakes.

Enjoy!

Chili flakes

Add Comment