
Her er alle ingrediensene til thai curry. Alt kjøres så i en blender.
Thai curry paste kan du lage og ha i kjøleskapet i 2-3 uker, eller fryse ned i porsjoner og ta ut når du trenger.
I Thailand har de mange forskjellige typer curry paste. Den mest kjente, er vel red curry og green curry. Disse får man jo også kjøpt i vanlige matbutikker her i Norge.
Foruten disse to, har de også masaman curry og thai curry. Thai curry er en av mine favoritter nå har jeg fått opplæring av en lokal kokk i hvordan denne lages.
Thai curry derimot, finnes ikke i norske butikker, derfor er det veldig morsomt å kunne lage denne selv. Jeg har lært av en kokk fra øya Koh Samui i Thailand.
Det kan se ut som om dette er veldig mye chili, men det er lite du skal bruke i hver rett du lager. For oss som tror vi liker strek mat, er 0,5ts nok i en rett. Bruk gjerne 0,25ts om du er usikker, så kan du heller neste gang øke til litt sterkere. Thailednerne bruker 1-1,5ts i samme rett!!!
Når man bruker curry paste i en rett, bruker man ikke fersk hvitløk samtidig, da man allerede har hvitløk i pasten.
Oppskrift til andre thairetter, finner du her.
Chiliene de bruker, er ca 5cm lange. Finner du ikke tørket chili, kan du bruke fersk.
Dette er galangal: Fersk galangal
Dette er fersk gurkemeie: Fersk gurkemeie
Dette er fersk tamarind: Fersk tamarind
Dette trenger du:
- 25 tørkede røde chili, små (evnt ferske om du ikke finner tørket.
- 1 stk sitrongress, snittes i fine skiver
- 3 cm galangal, finskjæres
- 2 stk fersk gurkemeie, skrelles
- ¼ ts pepper
- ½ ts salt
- 5 store fedd hvitløk
- 3 cm fersk tamarind
- 1 stor sjarlottenløk
Slik gjør du:
- Skrell og del opp alle krydderne.
- Ha alt i en blender og kjør til en fin paste.
No Responses