Torsk med sitron og sort olivensaus

 2 personer 40 minutter

Loin av torsk synes jeg er veldig godt og det finnes utallige måte å tilberede den på. Den tar maks 8 minutter å steke og er en rask og enkel middag. Smakene i denne oppskriften er friske og minner litt om middelhavet.

Dette trenger du:

Torsk:

  • ca 400-500g torsk loin
  • 3ss olivenolje
  • salt
  • 1,5ts pepper
  • finrevet skall 1 sitron
  • 4ss basilikum, finhakket (en på hver filet)

Saus av sorte oliven:

  •  ca 20 sorte kalamata oliven, stenfri og finhakket
  • 0,5 rød chili, finhakket ønsker du den sterkere, ta mer
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1ss finhakket basilikum
  • 1ss finhakket persille
  • 1ss finhakket sitronmelisse
  • 1ts svart pepper
  • 5ss olivenolje
  • 1,5ss sitronsaft, smak til
  • 1,5-2ts balsamicoeddik, smak til

Bakte småpoteter:

  • 8-10 morenepoteter eller andre små poteter
  • 1ss olje
  • 1ts salt
  • 1ts pepper

Slik gjør du:

Torsk:

  1. Del torsken i 4 like store biter. Tørk den på begge sider med kjøkkenpapir. Legg den på en tallerken og smør den inn med olivenolje.
  2. Ha salt og pepper på begge sider. Legg torsken med skinnsiden ned og fordel sitronskall og basilikum over. La stå til du er klar til å steke den.
  3. Ha litt olje i pannen og legg torsken med urtesiden ned i stekepannen. Stek den i 1 minutt på denne siden på medium+ varme. Snu torsken og stek videre i ca 6 minutter. Følg med. Når den flaker seg, er den perfekt.

Saus av sorte oliven:

  1. Finhakk oliven, hvitløk, chili og urter. Bland sammen i en skål med olivenolje og pepper. Smak til med sitron og balsamicoeddik.

Bakte småpoteter:

  1. Ha potetene i en ildfast form og bland oljen godt med potetene. Ha salt og pepper på.
  2. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter. Sjekk med en kniv om de er ferdige.

Server gjerne med litt salat. For eksempel ruccula blandet med litt olivenolje, sitron, salt og pepper.

Add Comment