Loin av torsk synes jeg er veldig godt og det finnes utallige måte å tilberede den på. Den tar maks 8 minutter å steke og er en rask og enkel middag. Smakene i denne oppskriften er friske og minner litt om middelhavet.
Dette trenger du:
Torsk:
- ca 400-500g torsk loin
- 3ss olivenolje
- salt
- 1,5ts pepper
- finrevet skall 1 sitron
- 4ss basilikum, finhakket (en på hver filet)
Saus av sorte oliven:
- ca 20 sorte kalamata oliven, stenfri og finhakket
- 0,5 rød chili, finhakket ønsker du den sterkere, ta mer
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1ss finhakket basilikum
- 1ss finhakket persille
- 1ss finhakket sitronmelisse
- 1ts svart pepper
- 5ss olivenolje
- 1,5ss sitronsaft, smak til
- 1,5-2ts balsamicoeddik, smak til
Bakte småpoteter:
- 8-10 morenepoteter eller andre små poteter
- 1ss olje
- 1ts salt
- 1ts pepper
Slik gjør du:
Torsk:
- Del torsken i 4 like store biter. Tørk den på begge sider med kjøkkenpapir. Legg den på en tallerken og smør den inn med olivenolje.
- Ha salt og pepper på begge sider. Legg torsken med skinnsiden ned og fordel sitronskall og basilikum over. La stå til du er klar til å steke den.
- Ha litt olje i pannen og legg torsken med urtesiden ned i stekepannen. Stek den i 1 minutt på denne siden på medium+ varme. Snu torsken og stek videre i ca 6 minutter. Følg med. Når den flaker seg, er den perfekt.
Saus av sorte oliven:
- Finhakk oliven, hvitløk, chili og urter. Bland sammen i en skål med olivenolje og pepper. Smak til med sitron og balsamicoeddik.
Bakte småpoteter:
- Ha potetene i en ildfast form og bland oljen godt med potetene. Ha salt og pepper på.
- Stekes på 180 grader i ca 30 minutter. Sjekk med en kniv om de er ferdige.
Server gjerne med litt salat. For eksempel ruccula blandet med litt olivenolje, sitron, salt og pepper.