Trøffelfløtesaus med kylling og spagetti

Spagetti med trøffelfløtesaus og kylling

Italiensk mat tar aldri feil. Det er så lettvint, og så finnes det så utallige mange måter å lage saus på. Før var det den klassiske kjøttsausen som ble brukt. Nå lager vi alt fra forskjellige typer pesto, til olje- og fløtesauser.

Denne oppskriften har inspirasjon fra en tur vi hadde til Milano. Trøffelfløtesaus er en fløyelsfin saus med akkurat passe smak av trøffel. NAM!!

Kyllingbrystene steker jeg helst hele, for da holder de på saftigheten. Da kan man også bruke restene til f eks kyllingsalat eller bare skive de opp som pålegg på brødskiva.

4 personer Total tid: 30 min

Dette trenger du:

  • Spagetti for 4 personer
  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss olje
  • 2 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 store, ferske sjampinjonger
  • 3 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 1,5 ts timian
  • 1,5 ts oregano
  • 1 ts soyasaus
  • evnt 1 ts trøffelolje
  1. Sett ovnen på 220 grader
  2. Krydre kyllingen godt med salt og pepper og litt urter.
  3. Stek denne i olje på medium+ varme slik at den får god skorpe på begge sider.
  4. Sett kyllingen i en ildfast form i ovnen på 220 grader. ca 20 min. Sjekk om de er ferdig ved å skjære litt i en av dem. Den skal akkurat ikke være rosa.
  5. Kok opp vann til spagettien. Kok spagettien etter anvisning på pakken
  6. Stek løken til den er myk. Tilsett hvitløken. Sett til side.
  7. Stek sjampinjongen til den har fått farge.
  8. Legg løkblandingen i sammen med sjampinjongen.
  9. Krydre med salt, pepper, og urter.
  10. Ha i fløten og la koke opp. Hold dette varmt. Blir sausen for tykk, kan du tilsette litt vann.
  11. Når spagettien er kokt, heller du av vannet og heller den over i fløteblandingen.
  12. Bland godt.
  13. Rett før servering, tar du oppi 1 ts trøffelolje og rører godt. NB! den skal ikke koke etterpå, for da blir trøffelsmaken borte.
  14. Smak til og evnt etterkrydre.

Server er god salat til. Gjerne med balsamico og olje i.

Her har jeg brukt tomatsalat med finhakket rødløk, basilikum, olivenolje og hvit balsamico.

Enjoy!

Add Comment