Altså… Det blir ikke enklere enn dette 🙂
Varmrøkt laks (eller ørret) har en lett røkt smak og er veldig godt å servere både til koldtbord, frokost og middag. Du kan få kjøpt det i alle dagligvareforretninger.
Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg deg å teste det.
Dette er en middag som passer veldig godt om sommeren. Sausen blir som en dressing til salaten, og om du vil, kan du blande noe av sausen inn i salaten før servering.
Har du lyst til å utfordre deg selv litt? Hva med å røyke en pepperlaks selv? Her er oppskriften.
Dette trenger du:
- 6-700g varmrøkt laks
Båtpoteter:
- 5 mellomstore, faste poteter
- 0,5ts salt
- 0,5ts pepper
- 0,5ts cayenne
- 0,5ts paprikapulver
- 2ss olje
Pepperrotsaus:
- 1/2 beger rømme
- 1 liten fedd hvitløk, finhakkes
- 1 ts revet skall av sitron
- 2 ts revet pepperrot
- 0,5ts hvitvinsedikk
- 1 klype sukker
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader. Vask potetene og del de i 4 båter. Bland dem sammen med olje og krydder og snu de med skinnsiden ned i formen. Sett den i ovnen. Stekes i ca 40 minutter.
- Bland sammen alt til sausen og la den stå og godgjøre seg.
- Lag en god salat og server laks og poteter til.
Velbekomme!