Varmrøkt laks med båtpoteter og pepperrotsaus

2 personer 45 minutter

Altså… Det blir ikke enklere enn dette 🙂

Varmrøkt laks (eller ørret) har en lett røkt smak og er veldig godt å servere både til koldtbord, frokost og middag. Du kan få kjøpt det i alle dagligvareforretninger.
Har du ikke prøvd det før, anbefaler jeg deg å teste det.

Dette er en middag som passer veldig godt om sommeren. Sausen blir som en dressing til salaten, og om du vil, kan du blande noe av sausen inn i salaten før servering.

Har du lyst til å utfordre deg selv litt? Hva med å røyke en pepperlaks selv? Her er oppskriften.

Dette trenger du:

  • 6-700g varmrøkt laks

Båtpoteter:

  • 5 mellomstore, faste poteter
  • 0,5ts salt
  • 0,5ts pepper
  • 0,5ts cayenne
  • 0,5ts paprikapulver
  • 2ss olje

Pepperrotsaus:

  • 1/2 beger rømme
  • 1 liten fedd hvitløk, finhakkes
  • 1 ts revet skall av sitron
  • 2 ts revet pepperrot
  • 0,5ts hvitvinsedikk
  • 1 klype sukker
  • 1 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader. Vask potetene og del de i 4 båter. Bland dem sammen med olje og krydder og snu de med skinnsiden ned i formen. Sett den i ovnen. Stekes i ca 40 minutter.
  2. Bland sammen alt til sausen og la den stå og godgjøre seg.
  3. Lag en god salat og server laks og poteter til.

Velbekomme!

Add Comment