Varmrøkt laks

Salting: 4 timerRøketid: 1 time

Varmrøkt pepper laks passer til både koldtbord og middag,  og som pålegg. Ofte kjøper man dette i butikken, men hvorfor ikke lage det selv? Det er faktisk utrolig enkelt, bare man vet hva man skal gjøre 🙂 Og hvis du lager den selv er det sannsynligvis 1/5 av prisen av det du betaler  i butikken. Det er jo en god argumentasjon i seg selv 🙂

For 700g laks bruker jeg 50g havsalt og 10g sukker.

Slik ser smokeren ut

Til røking bruker vi en vanlig webergrill og har kjøpt en røyker som vi kan bruke sammen med grillen.

Dette trenger du:

  • 1 stk lakseside, ca 6-700g
  • 50g grovt havsalt
  • 10g sukker
  • 1,5ts svarte pepperkorn

Slik gjør du:

  1. Tørk godt av laksen men papir. Kjenn med fingrene og finn benene i fisken. Ta ut disse med en pinsett ved å dra de ut mot hodet på fisken. Da slipper de lettest og fiskekjøttet blir ikke revet opp.
  2. Gni inn salt/sukker så det dekker kjøttet på laksen. Sett den kjølig i 4 timer.

    Ferdig sukkersaltet. Nå: 4 timer på kjøleren.

  3. Skyll av saltet i vann. Tør fisken godt. VIKTIG for om den er fuktig, vil ikke røyken gå inn i fisken,
  4. Knus pepperkornene grovt i en morter, og fordel over fisken.

    Klar til røyking

    Smoker i aksjon. Det er enkelt å røyke på denne måten.

  5. Røykes på grillen på ca 80 grader i 1 time. Følg med på varmen og røyken, så denne holder seg jevn.
  6. Slå av grillen og la den avkjøle på ettervarmen.

 

Add Comment