Ytrefilet av kalv med soppsaus og hasselbackpoteter

En ytrefilet blir mørere jo lenger den ligger før man bruker den. Ligger den vakumpakket fra butikk, kan den uten problem ligge en uke over holdbarhetsdatoen. Den blir da mørere. Det er viktig å ta ut kjøttet fra kjøleskapet minst 1 time før man skal steke det. Da blir sluttresultatet bedre.

Forberedelse: 15 min Total tid: ca 60 min

2 personer

Dette trenger du:

  • 500g ytrefilet av kalv
  • smør

Hasselbackpoteter:

  • 4 poteter
  • strøkavring
  • 1 pk aspargesbønner
  • 1 liten hvitløk
  • 1 klype maldonsalt (eller havsalt)

Soppsaus:

  • 5 store sjampinjonger
  • 2 dl fløte
  • 1 ts soyasaus
  • 1,5 ts oksefond
  • 1 ts dijon sennep
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Salte og pepre ytrefileten. Stek kjøttet på høy varme, ca 3 min på hver side.
  3. Sett inn steketermometer og sett den inni ovnen på 160g. Ta den ut når den er 53 grader. La det hvile. Den vil da fremdeles øke noen grader og bli rosa inni.
  4. Skrell potetene og skjær av bunnen så de står stødig. Bruk en kniv som du legger foran poteten. Skjær skiver nesten igjennom.
  5. Legg potetene i en ildfast form og strø med salt, pepper og strøkavring. Sett inn i ovnen og stek dem i 25 min.
  6. Knus hvitløken og finhakk denne. Stek den sammen med aspargebønnene i en stekepanne. 2 min på hver side. ta på en klype maldonsalt og pepper. Riv litt parmesan over.
  7. Skjær sjampinjongen i tynne skiver. Stek denne i smør til den har god farge.
  8. Tilsett soyasaus, oksefond, sennep, portvin og fløte.
  9. La dette koke noen minutter. Smak til med pepper og evnt mer oksefond og sennep.
  10. Skjær opp kjøttet og server alt sammen.

 

Bon apetit!

Add Comment